Instrumente astronomice

De când am început să fac observații și să petrec mai mult timp observând cerul, mi-am dorit foarte mult să am instrumentul meu. La sfârsitul lunii ianuarie 2014, mi s-a îndeplinit această dorință și am achizitionat o lunetă Sky Watcher 15cm în diametru și 120cm focar; cu o montură EQ5.

Luneta este botezată de mine, după câinele fostului stăpân al acestei lunete.

WP_20140124_004

În anul 2017, împreună cu colegii fondatori de la 4science, am cumpărat un dobson de la Meade de 300 mm oglinda principală. „Poldi”, noul nostru telescop, este folosit la festivalurile de știință, în tabere astronomice sau pentru popularizarea astronomiei.

Poldi

La finalul lunii octombrie 2020, am cumparat de la Klaus Lowitz un dob de 200mm Galaxy 0.8. Este botezat “Ioha” si l-am luat ca sa ma bucur de cer în Darmstadt. Marte se vede extraordinar.

One comment

  1. Superb instrument. Ar merita o cupolă numai pentru el. Am avut și eu unul absolut identic pe care îl foloseam la observarea stelelor variabile. Ce l-am mai iubit…din păcate a trebuit să-l sacrific pentru a-mi finanța un alt proiect. Am rămas cu fratele lui mai mic de 10 cm.

Leave a comment