Stele pe Pământ!!!

NASA ne uimește din nou cu o știre nemaipomenită, nemaiîntâlnită și nemaivăzută. De data aceasta ne anunță prin intermediul celor de la RealitateaTV că vom avea DOI SORI pe Pământ. O știre comico-tragică pentru toți cei care au trecut de grădiniță.

s1.jpg

Înțeleg că titlul trebuie să fie de tip „clickbait” ca să atragă atenția și să citești știrea dar totuși mă așteptam să aibă un pic de sens. Din titlu ne dăm seama că este o aberație și asta face din start să nu poți avea încredere în ceea ce este scris mai departe. Mai există și posibilitate ca cei de la NASA să nu știe despre ce vorbesc…

În primul rând, stelele (sorii) sunt vizibile DE PE Pământ. Daca ar fi un soare pe Pământ, nu ar mai fi Pământul…. cred că este destul de logic. Terra este de ~1 milion de ori mai mic decât Soarele nostru, o stea de mărime medie.

În al doilea rând, un lucru ce probabil va fi șocant pentru cei care au scris articolul de mai sus, pe timpul nopții sunt vizibili mai multi sori, nu doar doi. Cam 6000 într-o noapte frumoasă departe de luminile orașelor.

Trecem de titlu și ajungem la articolul propriu-zis unde suntem anuntați că într-un moment neanunțat (haha), Soarele nostru a avut un companion care este posibil să fi fost responsabil de dispariția dinozaurilor.

s3

Pe scurt:

A fost o dată ca niciodată, când oamenii stăteau prin copaci, se făcea că cerul era luminat de două stele gemene: Soarele și Eleraos. Tot Pământul era acoperit de verdeață și animale care mai de care. De la furnicuțe la broscuțe, de la păsări la dinozauri. Toate trăiau în pace și armonie. Într-o zi, un diplodocus mânca frunzele unui copac înalt cât el. Tot în același copac se afla și o veveriță care-și aduna nucile în scorbură. Obosită după strâns, veverița se puse pe o creangă să doarmă. Flămând dinozaurul înghiți creanga de copac cu tot cu veveriță. A doua zi, Eleraos își căuta buna prietenă, veverița.

– Unde ești tu, veveriță? Sunt sus pe cer ca să îți fac lumină să te ajute la căutat printre tufișuri și crenguțe!

După o căutare îndelungată Eleraos era gata să apună dar veverița nu era nicăieri. Nici cu ajutorul Soarelui ea nu a putut fi găsită. Zilele treceau dar veverița nu mai era. Supărat Eleraos se ascundea după nori negri și înalți fără să mai vrea să fie văzut. Era vijelie și potop pe Pământ, toate animalele sufereau și se rugau de Soare să-și lase razele pe Pământ. Până la urmă, dinozaurul recunoscu că el a mâncat veverița din greșeală. Eleraos auzind acestea se supără atât de tare că a ars toți dinozaurii și s-a transfomat în steaua cea rea. Soarele văzând la răsărit ce a făcut Eleraos, l-a alungat din sistemul solar să nu se mai întoarcă niciodată.

Eleraos și-a luat orbita și-a plecat departe departe… în constelația Perseus unde a găsit alți sori care au fugit de acasă.

Astăzi, oamenii care s-au dat jos din copaci, când se uită spre Perseus își aduc aminte de Eleraos și de pedeapsa adusă dinozaurilor.

Pe lung:

1- Stelele NU se nasc, se formează
2- 60% din stelele de pe cer au un companion
3- Nu există stele gemene: ele se formează din aceși nebuloasă dar nu în același timp și nu au aceași masă/densitate/forță gravitațioală/etc…toate se deduc de aici
4- O stea nu părăsește pur și simplu un sistem
5- Dacă o stea poate să fie cauza principală pentru dispariția/extincția unei specii, cu siguranță discutam ori de mult mai multe specii dispărute cu aceeași ocazie ori nu mai discutam deloc deoarece nu mai eram aici.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s