Arheologii prezic asteroizi

Ai scrijelit vreodată o piatră? Dacă da, arunc-o într-un vulcan ca nu cumva peste 100 ani să o găsească cineva și să creadă că este trimisă de extratereștrii pentru a ne spune când se va „sfârși lumea”.

De data aceasta ne bucurăm de un articol din partea celor de la Antena 1 care ne avertizează că sfârșitul lumii este sigur în anul 2030.

sf lumii.jpg

De unde această concluzie poate vă întrebați. Jurnalistul (nu arheolog) Graham Hancock a scris în cartea „Magicians of the Gods” despre interpretările personale în cazul „schimbării paradigmei” unui impact cosmic de acum 12 000 ani. Eu personal nu am găsit pe blogul lui despre faptul că în 2030 ne-am găsi sfârșitul, dar totuși menționează de un posibil „nou impact” datorită curentului de meteori Tauride. În primul rând, nu ar putea să cunoască aceste informații în acest fel și nici nu există astfel de posibile avertizări venite de la oamenii de știință pentru următorii zeci de ani. Deci lăsăm săracele Tauride în pace să ne ofere un spectacol pe cer.

Cei de la Antena 1 în comunicatul lor prezintă știrea astfel:

„Hancock este convins că un mesaj vital pentru înțelegerea istoriei omenirii se află gravat în uriașele pietre de la Gobekli Tepe și anume o cometă care coboară din ceruri și șterge o parte importantă a oamenilor de pe fața pământului.

Corpul ceresc care a lovit pământul în 10.950 î. Hr ar fi fost, de fapt, o bucată masivă din roiul Tauridelor, care conține milioane de roci spațiale. În această centură, mai spune Hancock, s-ar afla o bombă ”nedetonată” – un planetoid extrem de încins care ar putea exploda în orice moment și care s-ar putea sparge în mii de bolovani cu diametrul de cel puțin un kilometru care se vor orbita haotic printre milioane de asteroizi. {…}

Una dintre acestea este capabilă să pună capăt, fără probleme, actualei civilizații umane care va traversa, alături de Terra, centura Tauridelor în 2030!”

10 fraze pentru care acest articol este absurd:

  1. O cometă nu poate să coboare din ceruri.
  2. „Roiul Tauridelor” nu există. Se referă la curentul de meteori Tauride, care este praf (nu roci) lăsat de o cometă (în acest caz).
  3. Coada (nu centura) cometei este formată din rămășitele lăsate din nucleu acesteia datorită apropierii de Soare.
  4. Curentul de meteori Tauride este datorită cometei Enke cu o perioadă de ~ 3 ani și cu o dimensiune de~ 5 km.
  5. Orbita cometei este foarte bine cunoscută iar cometele se pot fărâmița complet atunci când ajung la periheliu (aproape de Soare), deci nu ar avea cum să existe ceva haotic printre asteroizi.
  6. Termenul de „planetoid” este dat asteroizilor de dimensiuni mari. Resturile de comete sunt de dimensiunile nisipului de pe plajă.
  7. Curenții de meteori ne oferă „ploile de stele” iar dacă se întâmplă să existe un obiect mai mare un pic este cu atât mai mult un spectacol pe cer pentru cei care privesc astfel de evenimente.
  8. Cometele nu cară bombe după ele.
  9. Dacă un obiect de 1 km ar lovi Pământul, ar face un crater de ~ 15 km iar probabilitatea unui astfel de impact este o dată la 450.000 ani.
  10. Cu siguranță nu ne-ar plăcea un asfel de eveniment, dar omeniea nu ar sfârși dacă s-ar produce un astfel de imapact.

 

Puteți liniștiți să vă continuați masa de 1 mai.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s