Luna imaginară

Din când în când mai apare o știre legată de schimbarea neobișnuită a culorii Lunii. Pot să spun că mă amuză de cele mai multe ori astfel de idei.

În această lună s-au anunțat două culori ciudate: verde și roz. În România nu a prins atât de mult ideea că Luna ar putea deveni verde așa că televiziunea noastră a încercat cu roz.

Mai jos este „anunțul” care în fiecare an se zvonește dar niciodată nu se întâmplă. Atunci când planetele se aliniează (nu știm care, când, ce, cum) Luna devine verde. Evident că este o aberație completă având în vedere că Luna și planetele nu au lumină proprie, este tot lumina Soarelui iar culorile pe care le vedem se datorează atmosferei.
De ce ar avea legătură cu restul planetelor? Singura persoană care ar putea ști acest lucru, este tot aceea care a „calculat” acele 90 minute ale evenimentului cu precizie.

luna verde.jpg

În legătură cu anunțul mediatizat în țara noastră, este comic că pare ceva „gândit” și sigur dar totuși este la fel de lipsit de logică.

Mai jos este știrea de astăzi, pe data de 11 aprilie 2017 care ne spune că Lună Plină din această lună ne va aduce schimbare în viață o dată cu schimbare culorii. Sper că nu durează tot 90 minute că altfel n-am făcut nici o treabă!!

luna roz

Cum spuneam mai sus, culorile sunt date de prezența luminii. În cazul Lunii, ea poate să apară oranj – roșiatică la apus/răsărit sau albă-gri când urcă pe cer.

Aici sunt fenomene fizice implicate (împrăștierea Rayleight) și nu în ultimul rând faptul că suntem oameni și avem conuri sensibile la roșu, verde și albastru.

Din păcate pentru cei de la Realitatea TV, ei încă nu au aflat că rozul (magenta) nu există. Este o culoare imaginată de ochi pentru a combina roșul cu albastru. Rozul nu are o lungime de undă.

Așa cum rozul este imaginar, la fel de imaginară a fost și Luna care și-a schimbat culoarea.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s